18.05.2024

Искам да ви покажа една кратка хронология за липсата на държавност. Не, че ще ви изненадам с нещо, но безкрайно се възмущавам от лъжите на различни министри и чиновници, от които естествено страдат обикновените хора.

Поводът е поредния протест на хората от Гълъбово за ремонт на третокласния път III-5504 Обручище – Гълъбово. Пътят е построен преди 46 години и от тогава не е правен основен ремонт, а сегашния регионален министър щял да прави за пореден път проверка!

Та реших да му помогна с проверката. На 13.03.2022 г. АПИ публикува на сайта си следната новина: „Ремонтът на път III-5504 Обручище – Гълъбово е включен в инвестиционната програма на АПИ. През 2022 г. ще се проектира“. https://api.bg/bg/remontut-na-put-iii-5504-obruchishche-gulubovo-e-vklyuchen-v-investitsionnata-programa-na-api-prez-2022-g-shche-se-proektira.html

На 09.09.2022 г. АПИ публикува на сайта си следната новина: „Подписани са договорите за основния ремонт на 15,7 км от пътя между Мъдрец и Обручище“. https://api.bg/bg/novini/podpisani-sa-dogovorite-za-osnovniya-remont-na-15-7-km-ot-putya-mezhdu-mudrets-i-obruchishche.html

Почти година по-късно се оказва, че пътят продължава да не е ремонтиран, а ние данъкоплатците вероятно ще трябва да плащаме компенсации, тъй като междувременно цените са се повишили.

Простичко казано, налице е корупция, за която сигнализирах публично през ноември 2022 г. в резиденция Бояна на организиранта конференция от Института за пътна безопасност, на която присъстваха главния прокурор, представители на АПИ и министерства.

Тази корупция може да бъде изкоренена само от хора с топки, които знаем как функционира системата и кои корупционни кранчета трябва да бъдат завъртени, за да спрат корупционните потоци. Оказва се обаче, че такива хора са ненужни, тъй като пречим на далаверата!

Продължавайте да вЕрвате, че нещо ще се промени!

Бъдете здрави!

Димитър Байрактаров