03.05.2024

Станислав Цанов

След изслушването в комисията на Парламента на Светослав Цанов репортерка го пита:

Страхувате ли се?

Чудя се колко хора са били в подобна ситуация, да знаят, че са подслушвани, следени и „под поглед“ – това не е страх. Това е ужасното усещане, че живееш не своя живот. Не себе си. Ако те следят тайно и ти не знаеш е различно, но най – перверзния акт на „шлекащия“ е да ти покаже и да ти казва – ВИЖДАМ ТЕ!

Няма по – голямо изтезание. Проблемът е, че изведнъж развиваш шизофренни наклонности. Чиста проба самозащита. Тъй, като си постоянно следен не можеш да си позволиш да бъдеш отпуснат. Вечно си под самоконтрол. Когато си насаме и когато си с други. Усещаш, все едно са ти залепили лепка между плешките, точно там дето не можеш да докоснеш.

Понякога ти спира дишането. Друг път ти се иска да си съдереш кожата. Или отиваш в гората. За известно време… или по дълго.

Ако устоиш психически, развиваш особен вид нарцисизъм. И това вече е висш пилотаж. Малко успяват. Повечето посещават психиатри…

Мисля, че това е най – успешната форма на шантаж и тя се е превърнала в нещо чудовищно у нас. И мисля, че това, което наистина е ВАЖНО е да се узнае КЪДЕ, по дяволите, е огромната база данни на Алексеевата банка за шантаж, изнудване и воайорство.

Защото изобщо не се съмнявайте, че тя е обслужвала хора над Алексей. Хора, които той в един момент е преценил, че може да засипе с техните камъни в тяхната градина. И се надцени.

Но ако тракторът е елиминиран, КОЙ е тракториста.

Изумена съм от основно три факта:

1. Че обществото неглижира този проблем. Мислите си, че не сте политик, не сте акционер в голяма корпорация, не сте популярна личност и това ви прави безинтересни? Много голяма заблуда. Този човек не е правил това само по служба. Воайорството е психичен проблем. И всеки, всеки един би могъл да е  обект на болестта на воайора. Би могъл да си ти, и ти, и ти! Осъзнавате ли? Това е МАТРИЦАТА и тя все още е някъде там. В ръцете на някого. И той е човек. И нищо човешко не му е чуждо!

2. Липсата на интерес на държава, служби и институции. Наличието на подобна машина за контрол и влияние е толкова ужасяващо престъпна, разрушителна, че практически лишава ДЪРЖАВАТА от нейната ДЪРЖАВНОСТ. Няма как да искаш от някого да бъде безкористен, ако на врата му си закачил примка с неговите човешки слабости и грешки, заплашвайки го, че ще ги направиш достояние. Няма такъв. Всеки ДЪРЖАВНИК е също човек със своите слабости и недостатъци и човешки грешки.

3. И трето, колко циничен ум и объркани възприятия трябва да имаш, че да наречеш ТОЗИ, който години извършва РЕКЕТ над един НАРОД – рекетиран. Диков, ти, човече съвсем си се загубил… Честно!

Ето как изкривените поведенчески модели водят до изкривена ценностна система…

КОЙ е рекетьорът ТРАКТОРИСТ на една нация? КоЙ владее банката с човешки слабости, стремежи, пороци и недостатъци, които оръдието на едно ДС – Петров е събирал близо 20 години? Кой е Душегубецът на Българската Държавност?

ТОВА Е НАЙ – ВАЖНИЯ ВЪПРОС ДНЕС! ОСЪЗНАЙТЕ ГО!

Докато невидима ръка държи душите на политиците, нищо не е истинско ТУК. Нито избори, нито законодателност, нито парламентаризъм, нито бизнес, нито дори човешки взаимоотношения.

Екатерина Димитрова

ЗА ДА ИМА УТРЕ