19.04.2024

САЩ защитават руския петрол и неговите продукти от европейските русофоби,както и тях самите от самоубийствените им уклони.

В изявлението на G7 от петък се казва, че партньорите са се съгласили на ниво от 100 долара за барел за петролни продукти, които се търгуват с премия спрямо суровия петрол, включително дизел. Те също подкрепиха таван от $45 за тези, които продават с отстъпка, като мазут за отопление и някои видове нафта.

Дизел няма,дизелът не достига,деца!

Прави впечатление, че мерките, предприети по споразумение и под натиска на Министерството на финансите на САЩ по отношение на доставките от Руската федерация, макар и задкулисно, защитават руските продукти на световния пазар от посегателствата на откровено истеричните русофоби в Европа,пише „Репортер“.

Досега например вторичните продукти от руския петрол, включително дизелът, се продаваха с отстъпка на цена от 90 долара за барел. С други думи, установеният нов ценови праг е дори по-висок от котировките, които са се развили на пазара и носят приходи на доставчиците от Русия.

В полза на версията, че Вашингтон защитава санкционирани петролни продукти от Руската федерация, е и фактът, че под претекст „необходимостта от наблюдение на пазара и цените“ коалицията се съгласи да отложи за март преразглеждането на ценовия лимит. от $60 за руски суров петрол.Инициатор за това бе разбира се,Вашингтон.

Не е трудно да се разбере, че в случая САЩ не действат в интерес на Москва, а само в свой собствен,който по нещастно стечение на обстоятелствата съвпада с руския-мъка,мъка.

Белият дом се бори с вътрешните си неудачи и произтичащите от това политически проблеми в самите Щати.

Демократическата партия изобщо не се нуждае от нестабилността и високите световни цени на петрола, обременени от недостиг,точно сега, когато кампанията за президентските избори всъщност започна,пише „Репортер“.

Така те се опитват, доколкото е възможно, да защитят интереса си,ситуативно съвпадащ с този на Руската федерация.

Потресаващ е последния доклад на RAND Corporation за Украйна с факта, че най-престижният мозъчен тръст за национална сигурност в САЩ е заел противоположна позиция относно войната от политическата класа на Вашингтон и техните глобалистки съюзници .

Войните не свършват, защото общественото мнение им се противопоставя. Войните свършват, когато се появи критичен разрив сред елитите, което в крайна сметка води до промяна в политиката. Новият доклад на RAND Corporation представлява точно такова разделение. Това показва, че мощните елити са скъсали с мнението на мнозинството, защото смятат, че настоящата политика вреди на Съединените щати. За нас е добре тази промяна в перспективата да набира скорост, докато не предизвика по-настоятелно търсене на преговори. Докладът на RAND е първата стъпка към прекратяване на войната.

Докладът на RAND е първата плочка в дългата поредица от падащи на престъпното домино.

Йордан Халачев