25.04.2024

Сърбия ще трябва да реши какво иска, а Вучич се намира в безизходна ситуация. В изминалите 2 години десетки пъти чухме от него, че членството на Сърбия в ЕС е пътят напред. Ми хайде, давайте сега напред!

Нещата са много интересни.

На по-ниските нива на събития Сърбия е в капан и не може много да постигне, освен ако не иска да се бие със Запада. Не с Косово, а със Запада. И този път няма да са само бомбардировки.

Сърбия не е Украйна и мисля, че Вучич не би искал да е Зеленски. Защото точно за това го готвят тези, в които той вижда своето бъдеще – ЕС. Сърбия не може сама да реши този проблем, който съвсем очевидно се сготвя от Запада с една единствена цел – да накарат Русия да се разконцентрира.

Което е и основната причина за случващото се в Косово. Активира се източния рубеж – Балтийско, Черно, Средиземно море срещу Русия. Това е част от намеренията на английския проект Триморие.

Анализът на ситуацията в Сърбия към момента дава интересни заключения.

Тъй като корените на всичко случващо се сега трябва непрекъснато да се търсят в миналото, виждаме, че Сърбия нееднократно постъпва изключително недалновидно след края на Студената война и разпадането на Югославия, като позволи на сръбския национализъм и шовинизъм да шестват свободно в политиката и. Това не и се случва за пръв път, Сърбия по принцип обича да се репчи, като в това намира отдушник на откровено наглите си претенции на Балканите, каквито има винаги. Идеята за Велика Сърбия е една от най-агресивните сред всички подобни идеи в Европа. И ние сме страдали от тази идея.

Защо това е важно?

Ами защото тъмните сили, глобалистите, винаги търсят слабото място, за да го атакуват и винаги успяват, защото всеки има слаби места. Слабото място на Сърбия определено е свръхнационализмът, който тя отглежда в себе си. Дори Русия при имперската си идеология никога не развива такъв яростен национализъм. Всички проблеми на Сърбия идват оттам и сега тя бере плодове, не може да мръдне. Няма ход Вучич, освен ако не търси стотици хиляди жертви в Сърбия има няма до Великден.

Сърбия я удариха по най-слабото и място – Косово, люлката и, рожденият и корен именно при управлението на един от най-големите националисти – Слободан Милошевич. Аз съм градивна и ще попитам – Кому беше нужно тогава Сърбия да води свещени войни в 20-ти век като пръв варварин? И за какво? За да даде повод и право на американците да се настанят трайно на Балканите с целия си арсенал глобалистки простотии. И да си построят най-голямата военна база в света. Кой е виновен?

Вучич не се е обърнал директно към Путин за помощ. Аз помня няколко изказвания на Вучич срещу Русия и лично срещу Путин и мисля, че сръбската наглост постоянно да очакват Русия да ги спасява когато са сгазили лука, ще удари на камък. Да, Русия чрез Захарова и руския посланик в Белград изразиха подкрепа, но толкова.

Убедена съм, че Путин няма да зареже най-сериозната война в историята на света, войната с тъмните демонски сили, за да спасява Сърбия с военни сили. Сърбия не е и Сирия!

Защото конфликтът в Косово сърбите сами си го създадоха.

Това, което се опитвам да кажа е, че новата геополитическа обстановка и новия геополитически климат изискват някои нови неща като поведение на държавите.

Геополитическа дисциплина, което означава да не създаваш излишни проблеми.

Геополитическа мъдрост, да не отваряш непрестанно стари рани, а да ги надживееш, за да не те надживеят те.

Защото отново ще обясня – глобално световно общество е едно нещо, а либерал-глобализъм на Шваб е съвсем друго нещо!

Няма ходове Сърбия.

Главно действащо лице в случая е ЕС. Брюксел, урсулите.

Честно казано единственият начин е въпросът да се реши на високите нива на руско-американските отношения, както и ще стане според мен. Тоест американците ще принудят Сърбия да приеме неприемливото, а Русия ще гледа, защото не може, но мисля, че и не иска да помага. Поне не и по очаквания от мнозина начин – да изпрати свои войници да спасяват сърбите от дебелокожото им.

Много е важна ролята и позицията на Англия по въпроса. Наблюдавам внимателно отношенията и със САЩ на територията на Сърбия, за да видя нейното участие в подпалването.

Сърбия ще бъде принудена да се откаже от Косово.

Исторически тя няма повече власт над ситуацията.

Сърбия освен, че не е Украйна, не е и Русия. Ще мълчи и няма да пречи!

Просто защото сама си постла така.

Да, братя сме. Но истинските братя не постъпват така един с друг.

Анастасия Гешева