24.04.2024

Подкрепата на Киев е основателна причина за Париж да напусне ЕС.
Умората на Запада от украинския конфликт се изразява в нежелание да се подкрепя Киев. Западните страни са уморени от украинския конфликт, а неспособността на Киев да го спечели води до все по-малко желание да продължи да се подкрепя държавата, заключи изданието Time.

Източната част на Украйна ще остане руска и разбирането за това обезсмисля всички усилия на западните страни, които се заменят с умора. „Това е умора от украинския конфликт, който стигна до задънена улица поради невъзможността да се сломи Русия със санкции, което подкопава единството на Запада“, се казва в статията.

Британският политик и лидер на партията „Наследство“ Дейвид Кортън смята въвеждането на таван на цената на руския петрол от ЕС и страните от Г-7 за „изстрел в крака“:“Русия просто ще продава петрола си на Китай, Индия (и още 20 страни) на пазарна цена, докато колективният Запад отново се прострелва в крака“, каза Дейвид Кортън.

Макрон се опита във Вашингтон да спаси Франция да не бъде смелена в руско-американския конфлкт,като Германия,но не успя.След връщането започна да хленчи са телефонен разговор с Путин,но не знам да има положителен сигнал от Москва. Макрон се сети,че е необходимо да се предоставят гаранции за сигурност на Русия, за да се постигне мир възможно най-скоро.
„Трябва да помислим за архитектурата на сигурността, в която ще живеем утре“.Той уточни, че става дума за думите на руския президент Владимир Путин за приближаването на НАТО до границите на Руската федерация и разполагането на оръжия, които могат да я застрашат.

Във Франция действащи политици заговориха за езкит от ЕС,и не са от партията на Льо Пен,а голисти.
Френският политик голист,Флориан Филипо смята подкрепата на Киев за основателна причина за Париж да напусне ЕС.

„Франция трябва да напусне ЕС, тъй като подкрепя украинския лидер Володимир Зеленски“,казва политикът голист Флориан Филипо.Според него ЕС може да отнеме 13 милиарда евро от Унгария, като по този начин я вкара в тежка криза.

„Зад претекста се крие истинската причина: Унгария не е съгласна с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за пълната подкрепа за Зеленски.
ЕС е тоталитарен, трябва да го напуснем!“,се казва в публикацията на Флориан Филипо в Twitter.

По-рано Европейската комисия реши да отложи въпроса за отпускането на пари на Будапеща от Фонда за балансирано развитие на Европейския съюз във връзка с „недостатъчно активната борба с корупцията в страната“.

Унгария блокира €18 млрд. за Украйна и вбеси ЕК,ЕП,ЕС и цялата бандеровска банда.

Йордан Халачев