27.04.2024

По двете актуални теми на деня.

Новите антивирусни заповеди в София, Варна и Бургас са незаконни. Пълно е с юристи, които обясняват защо и предоставят формати за обжалване на глобите и въведените ограничения. Най-важното, което трябва да се каже е, че в момента в България НЯМА ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА, която се въвежда от Народното събрание. Следователно заповедите на РЗИ-тата са незаконни. В момента нямаме и Народно събрание, което да обяви ИЕО. Освен , че нямаме НС, днес тепърва встъпи в длъжност новия и служебен министър. Като служебен, а не редовен министър, държавата няма правомощия за извънредни здравни мерки. Следователно поне до края на октомври всички мерки, които се въвеждат, са противоконституционни и ще се разчита единствено и само на страха на хората и на умората им от кризи.

Дочувам, че българските моментни и много неподкрепени от народа, защото са служебен кабинет и следователно са на отчет само на президента, управляващи гласят затваряне на държавата по познатите сценарии през септември, както и силен натиск за ваксиниране с експерименталните течности, които вземат много жертви вече. Чудя се как ще стане всичко това при нивото на осветяване лъжите, манипулациите и насилственото отнемане на свободата на обществата? Вече всеки има познат, приятел, близък пострадал от ваксините. Вижда се, че все още минават номерата им.
И така, всички мерки, които в момента се налагат в областните градове на България, са НЕЗАКОННИ И ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ.
Социалните мрежи са пълни с обяснения как да се постъпва при глоби и проверки.

Събитието, което целият свят следи с неприкрит страх, посещението на председателя на Камарата на Представителите, долната камара на американския Конгрес в Тайван, към момента все повече прозира като
зле скалъпена тренировка на двете страни САЩ и Китай. Дори допускам разиграването на сценка, съдейки по последствията и реакциите към момента. Цялата работа прилича на много добре обмислен сценарий, в който участва с пълно съзнание и Китай. Целта все още не ми е напълно ясна, но имам някои подозрения.

Към момента, 22:11 на 2 август 2022 година, единствената реакция на Китай е извикване на американския посланик в Пекин и връчването на протестна нота.
Още един факт ме кара да се съмнявам в участието на Китай в сценарий и това е, че Пелоси трябваше да пристигне в Тайван в неделя. Тогава обаче отклониха кацането там и след това го насрочиха за днес. Всичко се изпълни по конец.
Ако не беше това 48 часово отлагане, щях да крещя, че става дума за брутална американска провокация с цел разпалване на голяма война в Азия.

Отлагането обаче и реакциите при осъществяването на посещението, което тече в момента, ме карат да мисля, че ставаме свидетели на контролирана геополитическа криза, която се управлява и от двете страни – САЩ и Китай.
Защо?
За какво?

Все още не знам.
Но както винаги, ще разбера!

Анастасия Гешева