18.05.2024

Тази година Унгария ще се стреми по всякакъв начин да „отвори очите“ на Брюксел за допусканите грешки. Това написа във Фейсбук министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто.

Според него изборите в Америка и Европейския съюз създават възможност мирът да замени войната, доставките на оръжия и безсмислените човешки жертви.

Политикът написа още ,че светът се намира в средата на формирането на новия световен ред, където ще са необходими повече усилия от всякога, за да се гарантира физическата и икономическата сигурност на страната, за да бъде Унгария сред победителите в новата ера, която се задава.

Тази година ние, унгарците, ще се борим да отворим очите на Брюксел, така че ръководството на Европейския съюз най-накрая да види реалността и по този начин да може да коригира грешките на предишното ръководство, каза още Сиярто.

Тъй като 2024 г. ще бъде съдбоносна година, знаем, че натискът ще бъде огромен, но в бъдеще няма да се поддадем на изнудване и няма да се откажем да представляваме националните интереси.

Международният либерален мейнстрийм винаги е оказвал огромен натиск върху нас, но винаги сме упорствали и винаги се е потвърждавало, че сме постъпили правилно, подчерта Сиярто.

източник: Гласове