02.06.2023

Ще изчакам няколко дни наблюдавайки реакции и случки след двете важни събития в момента – убийството на Шиндзо Абе и оставката на Борис Джонсън. Сложни процеси вървят, които ще стават още по-сложни в бъдеще, поради своята непредвидимост, която пък се основава на откритата съпротива, която част от света и човечеството оказва на ДД. Не знам и какво реакции могат да предизвикат у падащи лидери, управляващи кръгове, лобита, които губят влияние и сила, и много пари, заради действията на Путин, заради мнението на много влиятелни хора в света, които открито се противопоставят на задкулисието, заради мнението на всички хора като мен, които проглеждат за истинските причини за нещата и нещата зад нещата.

Засега се въздържам от коментари и на двете събития, защото от опит знам, че подобни случки имат много дълбоки корени и много разклонения.
Мога да кажа само няколко неща за тях.

Шиндзо Абе се прояви като политик, който искаше, но не можа да намери в нито един момент смелост да се опълчи на глобалната ДД, в която Япония има много важна роля. Иначе човекът искаше и то много! Опита се да нормализира отношенията с Русия, в продължение на няколко години се водиха преговори за уреждане на спора за Курилите, няколко визити бяха разменени, включително лични между него и Путин. И точно когато се подготви нов договор за Курилите, в който Япония признаваше правото на Русия за спорните територии, се намесиха адовите сили и спряха този градивен процес на сближение между Япония и Русия. В рамките на година Абе рязко смени тона към Русия, стана враждебен, върна претенциите и отказа нов договор. Нещо повече, Япония премина на яростна русофобска вълна. Представете си двама приятели, които се харесват и искат да се сближат, намират радост в това. И точно когато се случи да го направят, се явява трети , който внушава, лъже, манипулира и разваля това приятелство, поражда съмнения, гняв, вкарва разкол. Много болезнено е това! Разделянето на хора, които се харесват. Това се случи и с Япония при Шиндзо Абе, ясно защо.

Сега, в опозиция, той не успя да направи нищо срещу санкциите срещу Русия, включи се активно в антируското и антипутинското говорене след 24 февруари. Няма и следа от неговото хубаво отношение към Русия. А такова имаше, аз го помня отлично!!!
Япония можеше да бъде световна антиглобална сила, но не пожела.

Спрямо Англия засега ще оповестя само едно мое наблюдение, ще проверя с времето до колко е вярно. Индиецът Риши Сунак, който изигра ключова роля в принуждението на Джонсън да подаде оставка, министър на финансите, е оповестил намерението си да се кандидатира за лидер на торите, което го прави потенциален бъдещ премиер на Великобритания. Какво се крие зад това намерение, кой се крие зад него, засега не мога да кажа. Но мога да кажа, че с изключителен интерес ще наблюдавам изземването на властта от ръцете на коренните англичани и предаването и в ръцете на бившите колонии!!! Колкото и великолепни англичани с промити англо-глобални мозъци да са всички представители на народите от бившите колонии, те си остават кръвно индийци или каквито са се родили и следователно представляват кръвта на тези народи в управлението на метрополията. Ако Сунак постигне набелязаното, ако успее да стане ЛИДЕР НА ТОРИТЕ, това ще е бомбастичен исторически преврат във Великобритания, който ще има със сигурност невероятно обръщащ резултат за развитието на тази държава. След като пакистанецът Садик Кхан стана кмет на Лондон и го управлява вече 6 години, има реална възможност най-голямата английска колония, Индия, да вземе управлението на държавата. Да, Кхан е истински глобалист и много послушно изпълнява задачките си. Но винаги може да стане пробойна.

Причините за оставката на Джонсън не е само безпрецедентната финансова криза. Причината е и външнополитическия курс, в това съм сигурна, макар засега да нямам доказателства. Изглежда все пак в английското политическо общество има не само русофоби. Конфронтацията с Русия не е добра за Англия. Дали част от торите не са съгласни да живеят в Укробритания, ще видим скоро.

Едно предупреждение.
Много сериозно Западът се опитва да накара украинците да бомбардират Кримския мост.
Умно красивите западни подстрекатели и техните армии стада пред телевизорите трябва да знаят, че дори опит за такова нещо, ще доведе до изключително болезнен и уверявам ви, нежелан резултат за Запада. Ако, не дай Боже, стане подобно нещо, да не се чудят всички, които наблюдават събитията през политкоректните медии и се ориентират през тях, когато дойдат болезнени последствия.

Анастасия Гешева