24.07.2024

Дарение от 10 хиляди лева от бюджета на разградската община Лозница в помощ на пострадалите от земетресението в Турция ще бъде преведено по сметка на ДПС. За грозния партиен пиар на гърба на над 35 000-те жертви на труса съобщи БНР.

Решението за дарението е взето вчера на заседание на Общинския съвет с 9 гласа на ДПС.

Съветниците от ГЕРБ се въздържали, а Александър Калинов от „Демократична България“ гласувал против. По-късно Калинов обяснил пред Радио Шумен, че ще обжалва решението от сесията пред областния управител на Разградска област. Причината е, че парите ще бъдат преведени по сметката на ДПС.

От своя страна вносителят на предложението – кметът на Община Лозница Севгин Шукри обяснил, че парите ще отидат в сметката на ДПС и това е нормално, защото кметът бил представител на тази партия…

Никой от местната администрация не е уточнил и от кое перо в бюджета ще бъдат взети тези средства.

Общинският съвет в Лозница се състои от общо 17 съветници от три политически сили: ДПС (10), ГЕРБ (6) и „Демократична България“ (1).

„Дневник“ припомня, че от няколко дни лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяснява, че структурите на партията по места са мобилизирани за събиране на помощи за пострадалите от силните земетресения в Турция, отнели живота на над 35 хил. души.

narod.bg