26.04.2024

Засега няма данни за начало на военен конфликт в Косово. Напрежение има, но няма въоръжени сблъсъци между Сърбия и Косово.

Припомням:

1. В Косово има сръбска диаспора, която е обект на напрежение в момента, тъй като протестира срещу административната мярка, която Косово наложи онзи ден, сърбите, идващи от Република Сърбия, които влизат в Косово, да вадят изричен документ, вместо със сръбския си паспорт, както беше досега. Мярката е провокативна, без съмнение. Повтарям, в момента напрежението е при сърбите в Косово, а не в Сърбия!

2. Целта на напрежението е да се опитат да накарат Сърбия да отвърне, за да защити своите сънародници, сърелигиозни братя и диаспората. Това е елементарен трик за възпламеняване на войни. Много се надявам, че Вучич, който много се има за голям държавник и балансьор, да покаже, че има много планове да блокира простотиите на глобалистите, безспорните автори на напрежението. Сърбия ще воюва само, ако реагира първосигнално, както искат англо-саксонците. Ако разсъждава и действа умно, няма да се наложи да воюва.

3. Не сме 1999 година! Нито за Запада, нито за Балканите, нито за Сърбия, нито за НАТО, нито за Русия! Не обичам, когато години наред реакциите са едни и същи без промяна. Тази провокация не би трябвало да доведе до война между Косово и Сърбия! Ако се ръководи с разум политиката за неутрализиране на глобализма.

4. Зад Косово в случая седят Англия, Германия, Франция и чак накрая ЦРУ. Знаехме, че ще опитат да подпалят Косово. Щом аз знам, значи знаят всички, служби, стратези, политици. Следователно би трябвало да имат планове извън балкански войни, които освен да изчистят Балканите от англо-саксите, няма да постигнат нищо друго. Това е съвсем сериозно! При какъвто и да е военен конфликт за Сърбия, поканването на Русия да помогне е въпрос на часове. Сърбия не е член нито на ЕС, нито на НАТО, може и мен да ме покани на помощ. Ако Путин приеме поканата, просто не зная за какви войни ще говорим на Балканите. Ама ако толкова много искат да си играят на войници, да си поиграят. Англичаните се бутат, малко им е в Украйна.

Колективният Запад няма абсолютно никакъв шанс на Балканите! Само ще ускорят гибелта на и без това отиващата си местна върхушка, включително в България. Аз очаквам каросерията управляващи и телевизионни лемури, които висят в екраните като градините на Семирамида, още утре да тръгнат на война със Сърбия и да ги съберем с лопатата още по-бързо и на боклука. Така че, малко спокойствие и вяра няма да навреди!

Целият свят днес видя как Нанси Пелоси обърна самолета и не посети Тайпе, за да им поговори за демокрацията. Значи можело! Сега, вярно, че Си постави в бойна готовност милион и четиристотин хиляди войници и злокобен морски флот с невидими подводници и кораби, които носят всички видове оръжие на борда си. Докато Вучич има скромна, но бойка и силна армия. Но малките държави имат големи приятели. Сигурна съм, че има много възможности да убеди Лиз Тръс, че не е добра идея да насъсква албанците срещу сърбите. Нямат шанс! Глобалистите повече нямат шанс!