28.04.2024

Екатерина Димитрова

ЛЕКА НОЩ И ЛЕК СЪН, СПИ ВСИЧКО НАВЪН…

от Екатерина Димитрова

Вчера, ви публикувах интервюто на Радостин Василев при Martin Karbowski.
Около 3 часа отделих за да го споделя на близо 800 000 членове самоопределили се като БЪЛГАРИ. Това са групи във мрежата които са се формирали и самоопределили като, хора несъгласни с управлението на ДЪРЖАВАТА.
Сега ми се спи… Спя винаги когато съвестта ми не може да намери място в онова дето му викат УМ. Имаме и по-хубава дума УМО ЗРЕНИЕ! Няма друг език в който да съществува подобна ДУМА!
Думите имат значение.
Интервюто на Радостин БЕШЕ бутончето червено, което трябваше да предизвика реакция. ГРАЖДАНСКА.
Той каза:
Това с конституцията е драматично. Тези се опитват да отменят служебните правителства в България, за да могат ТЕ да управляват непрекъснато до новите избори.
Карбовски от своя страна, нарече подготвените промени шантаж, и съвсем основателно сподели опасенията си какви са намеренията на сглобката. Настоящите парламентаристи, съвсем явно се стремят да изолират президентството като институция, така че този държавен инструмент ПРЕЗИДЕНСТВО, краен стожер на законността и държавната нисигурност на Република БЪЛГАРИЯ, да няма никакви функции. За не УМО – Зрящите СЛЕПЦИ ще кажем, че функцията на ПРЕЗИДЕНТСТВОТО са, когато парламента загуби доверието и легитимността дадена му от обществото, тази институция НАДПАРТИЙНО и независимо да осигури справедлив обществен процес и функциониране на държавността в рамките на 3 те месеца до НОВИ ИЗБОРИ.
Уважаеми съграждани, Българи, днес без никаква съпротива бяха приети промените в КОНСТИТУЦИЯТА на РЕПУБЛИКАТА които очевидно са ПОРЪЧАНИ от едни посолства –знаеме ги кои и целят ПЪЛНА ЗАГУБА НА СУВЕРЕНИТЕТА на държавата БЪЛГАРИЯ.
УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ! ВИЕ безмълвно опънахте петалата, подложихт си осмянките на препичане, обрязване и изяждане още на ТРАПА… Който не е клал СВИНЯ няма да ме разбере. Чувствам се топло ОДРАНА. Това не е бедата. Чувствам се щедро поднесена на САТРАПИ от СВОИ.
Имам много думи, но боя се няма да са лицеприятни. И чудя се от 700 000 нарекли себе си със всякакви хайдутски заглавия по групите си едва 70 000 го изгледаха и нито един не видях да протестира.
Някак ! Абе някак! Абе даже с един среден ПРЪСТ.
ШКЕМБЕТА сме и ПРАСЕТА.
Коледа иде! НИЕ СМЕ КУРБАНА!
„И ето как стоят нещата от днес следобед:
понеже получава повече от две трети, на първо гласуване проектът може да бъде предложен отново не по-рано от два месеца, считано от 6 октомври, разясни той.
При същият брой гласове като на 6 октомври – тоест 161, промените ще се считат за приети на първо четене. Критичният минимум гласове за тях е 160.
Съдебната власт
В проектозакона се предвижда в частта за съдебната власт Висшият съдебен съвет да бъде разделен на два органа – Съдийски съвет и Прокурорски съвет.
Първият орган трябва да се състои от 15 членове, сред които председателите на ВКС и ВАС, петима трябва да бъдат избирани от депутатите, а останалите 8 от съдиите.
Вторият орган трябва да се състои от 10 членове, сред които и главният прокурор на страната, шестима от членовете трябва да бъдат избирани от парламента, двама от прокурорите и един от следователите. Прокурорският съвет се предвижда да бъде оглавяван от министъра на правосъдието, но без да има право на глас в него, пише агенция „Фокус“.
Другата огромна промяна е свързана в института на главния прокурор. От ПП-ДБ дълго време обсъждаха дали изобщо да не отпадне фигурата на обвинител номер едно, в крайна сметка бе решено тя да се запази, но с основни промени.
Така главният прокурор би следвало да има до два мандата по 5 години, а в същото време му се отнема правото да осъществява надзор за законност и методическо ръководство на прокуратурите.“
Ще ви сложа в добавка този коментар на Николай Марков от неотдавна. Останалото трябва да видят вашите УМОВЕ.

„НАРОДЕ???“